...vagy szabad fordításban a vízbefúlt,
avagy a hagymás virslisaláta, magyarul
avagy a hagymás virslisaláta, magyarul
A Nagy Szent Világhálón való
bolyongásom eredménye ez a recept is,
Táfelspicc-ék pedig anno igen okosan
megosztották ennek a finomságnak
az elkészítési módját.
Sörkorcsolyaként kínálják a Csehek, bár ők
leginkább szafaládéból készítik. Hatalmas
üvegedényben van a sörözők pultján, pont úgy,
mint a Németeknél a Soleier.
😉
Hozzávalók:
-1 kg jó fajta virsli, vagy szafaládé-1-2 fej vöröshagyma (ha nagyon szeretjük, akár több is)
-5 db babérlevél
-10 szem feketebors
-1 evőkanál só
-2 evőkanál cukor
-1/2 liter 10%-os ecet
-2 l víz
van a repertoáromban, de nagyon szeretjük
az ecetes levekben készülő változatokat is.
Az eredeti mennyiség nálunk egyszerre egy kicsit
sok lenne, úgyhogy feleztem mindent, de a léből
még így is maradt egy fél liter.
Most mondja azt bárki is, hogy ezek
a szépséges üvegek nem pont erre a
receptre várakoztak!?
Első körben keresni és találni kell snájdig, erre a
célra pont alkalmas befőttesüvegeket
(az igazság az, hogyha a kamrapolcon eleget kutatnék,
szerintem bármihez IS való üveget találnék😀).
Először elkészítem a felöntőlevet, amíg ez összefő,
a virsliket lazán az üvegekbe sorozom, azért így, hogy
kényelmesen közéjük férjen a hagyma.
Ha a lé elkészült (közben azért kóstoljunk, mert
kinek-kinek más az ízlése), forrón az üvegekbe
öntöm, azokat lezárom és törölközőbe bebugyolálva
hagyom lassan kihűlni (száraz dunszt).
Ha teljesen kihűlt, lehet polcra tenni, vagy mint most,
pár nap elteltével, hűtőben való tárolás után tálalni,
mondjuk sörkorcsolyaként.
Pont olyan különlegesség, mint a
SOLEIER, nagyon finom.
😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése