Oldalak

2024. június 6., csütörtök

Bécsi burgonyasaláta

 Ez a recept meg onnan indult, hogy
van Nekünk egy kedvenc helyünk Pesten
 (egy, a sok közül :), ahová tavaly már egy
pár Kollégámmal is sikerült beülnünk
ebédelni és ahol ennek a salátának
a majonézes változatát IS megkóstoltam
(attól IS elájultam).
Na, most pont nem az készült, de
az ihlet onnan ered.
😉
Hozzávalók:
-1,5 kg krumplihoz
-egy kis fej lilahagyma
-1 kis csokor snidling (metélőhagyma) (opcionális)
-5 ek almaecet
-5 lapos ek cukor
-1 kk só
-fehérbors, vagy feketebors (ki, mit szeret)
-1 tk magos mustár
-5 ek extra szűz olívaolaj 
-3 dl víz, vagy maradék húsleves
 
 És akkor a leírás:
a krumplit megmosom és héjában,
sós vízben, jó 3/4-ig megfőzöm (ne essen szét).
Ha hűlt annyit, hogy meg tudom fogni,
akkor leszedem a burkolatot és kb. fél cm-es
karikára vágom, 1-2 krumpli kivételével,
azokat ugyanis villával összetöröm (teljesen),
ez fogja gyönyörűen besűríteni majd az
öntetünket.
A snidlinget is és a  lilahagymát is
apróra összevágom és a karikára
vágott krumplival tálba rétegezem.
Elkészítem az ecetes, fűszeres felöntőlevet,
amit most is (ahogy a krumplisaláták
esetében általában) forró levessel (folyadékkal)
kezdek.
Tehát a levest, vagy vizet felmelegítem,
ebbe fogom az ízesítőket, valamint az összetört
krumplit belekeverni és így öntöm a krumplira,
hogy ebben a lében, együtt hűljön ki az egész.
Amihez ez köretként került, az nem más,
mint a rántott hús...ugyan, mi lett volna más?
😉

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése