Oldalak

2024. december 21., szombat

Forralt bor

Három nap van karácsonyig és még
jó pár tennivaló, így a Királylány
egyedül vállalta be, hogy a fenyőfa
karácsonyfává lényegüljön át, én
pedig hálából ezzel kedveskedtem
Neki...na és magamnak, mint
ötletgazdának.
Hozzávalók 2 főre:
-2,5 dl nagyon finom bor (most Merlot)
-2,5 dl víz
-egy narancs héja
-egy fél narancs leve
-2 ek aranybarna nádcukor
-6 szem szegfűszeg
-2 db csillagánizs
-2 kandiscukor pálcika
A bort melegedni teszem a vízzel,
a narancs vékonyan levágott héjával,
a levével, a cukorral és a fűszerekkel
együtt. Ha forraljuk, akkor el tudjuk
főzni belőle az alkoholt, ha csak
melegítjük, akkor marad benne.
Természetesen a víz nem kötelező
bele, de még így is ütős a kész
italunk.
A narancshéjtól és levétől, valamint
a csillagánizstól lesz igazán karácsonyi
a forralt bor, a kandiscukor pálca
pedig az egésznek a megkoronázása
...most már igazán kezdődik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése