Nagyon nagy kedvenc az alábbi étel, ami
a tegnapi tavasz után ma beállt télhez pont
passzol is.
😄
Hozzávalók:
-2 kg előfőzött pacal
-1,5 kg köröm
-2 nagy evőkanálnyi zsír
-2 nagy fej vöröshagyma
-6 nagy gerezd fokhagyma
-6 db koktélparadicsom
-2 db csípős, zöld paprika
-só
-frissen darált bors
-2 tk őrölt kömény
-4 ek csemege paprika
-2-3 db babérlevél
-Piros Arany
-víz
-krumpli, a tálaláshoz
Most kivételesen azzal tudok kezdeni, hogy
sikerült keresztben szétvágott körmöket vennem,
úgyhogy ezzel annyi dolgom van csak, hogy
szépen megtakarítom a bőrt (ezalatt borotválást
és mosást értek :) és indulhat is a körülbelül
4 órás móka.
A burkolatától megfosztott vöröshagymát
kis kockára összevágom és zsíron dinsztelni
kezdem, majd ha már szép opálos, akkor
hozzáadom a szintén kicsire összevágott csípős
paprikát és a burkolatától megfosztott paradicsomot
is, ezekkel is dinsztelem pár percet, majd
mehetnek hozzá a fűszerek, először a paprika,
ezzel egy kicsit átkavarom és szinte azonnal
fel is öntöm pici vízzel, hogy meg ne égjen.
Ezek után mehet hozzá minden további fűszer
(a fokhagyma kivételével) és a szépen
megtisztított körmök, nagyjából fél óra múlva
pedig a pacal is.
Ekkor öntöm fel annyi vízzel, amennyi éppen
ellepi és fedő alatt, kis lángon főni hagyom.
Néha nézzünk rá és kavarjuk meg.
Nem rövid az idő, amíg elkészül, de nagyon
megéri minden perce a történetnek.
Ha (és amennyiben) teljesen megpuhult mind
a köröm, mind a pacal, csak ekkor adom hozzá
az átnyomott fokhagymát, így védve ki, hogy
az elejétől izgulnom kellene azon, hogy mikor
fog leégni az egész. Nekem ez vált be.
Hozzá, vagy mellé krumplit főzök, aminek a
főzővizébe egy kis őrölt köményt teszek.
Ez is rendkívül finom köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése