Van nekünk egy helyünk Miskolcon (is),
ahová olykor be szoktunk térni és ahol ezzel
kínálják a nagyon finom húslevest.
Aki eddig nem ismerte ezt a fajta
levesbetétet, annak jó szívvel ajánlom.
Hozzávalók:
-1 egész tojáshoz
-10 dkg liszt
-egy kis csokor petrezselyemzöld, vagy snidling, amit szeretnénk
-1,5 dl tej
-1,5 dl szódavíz
-só
-2 ek olaj
A palacsintát hagyományos módon
összeállítom és kisütöm.
Sütés előtt pihentetem legalább egy
fél óráig, így a liszt jól megszívja
magát és nem fog szakadni a sülő tészta.
A kész palacsintákat feltekerem és
vékony csíkokra vágom.
Ebből a mennyiségből nagyjából 3 főre
elegendő levesbetét készült.
Úgy, mint ahogy tésztából, ebből is
tetszőlegesen szed magának mindenki
a húslevesébe.
Különleges és nagyon finom
levesbetét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése