Oldalak

2025. február 16., vasárnap

Szaftos fokhagymás szelet

 
Hozzávalók:
-jelen esetben 12 szelet karaj (nem túl vékony szeletek)
-Noszlopi fokhagymakrém (jó ideje ezt használom)
-só
-liszt
-csemege paprika por
-8 dl víz
-3 púpos ek zsír
-a vége felé került bele egy pár tekerésnyi bors is 

A recept pedig a következő:
most nem kell klopfolni a szeleteket, úgyhogy egy gyors
öblítés után alaposan leszárítottam mindet, sóztam, mindkét
oldalukat bekentem fokhagymakrémmel, majd a
pirospaprikával elkevert lisztbe forgattam és közepes hőn
a zsírban átsütöttem.

Ez nem sok időt vesz igénybe, oldalanként nagyjából 5 percet.
Háromszorra lettek kisütve, az átsütöttek tálon várakoztak.
Ha mind megvan, a visszamaradt zsírba visszakerül
mind a 12 szelet hús, felöntöm annyi vízzel, amennyi
pont ellepi (nálam ez 8 dl volt), a hőmérsékletet visszaveszem
6-osra (nem magasabbra) és fedő alatt, néha átrendezve
a szeleteket, 1,5 óráig párolódtak.
A húsokon lévő liszttől gyönyörűen besűrűsödik a lé
és nagyon finom szaft lesz belőle.
Ezt most sima krumplipürével tálaltam (annyira simával,
hogy kizárólag só volt hozzáadva és úgy törtem meg)
és természetesen a savanyúság sem hiányozhatott,
ami fűszeres-ecetes saláta volt.
Egyszerű, gyors, nagyon finom recept.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése