Egy tökéletes vasárnapi szombati
ebéd tökéletes kiegészítője
(a vasárnapi ebéd nálunk nem mindig
jön össze vasárnap😀),
hozzá rántott hús, krumplipürével,
természetesen.
Hozzávalók 2 főre:
-1 db kígyó uborkához
-1 db közepes méretű paradicsom
-1 pici fej lilahagyma
-1 gerezd fokhagyma
-1 maréknyi/fogásnyi friss metélőhagyma
-1 ek 20 %-os ecet (vagy 2 ek 10%-os)
-2 ek cukor (10%-os ecet esetében 1 ek)
-1 tk só
(opcionálisan paprika is tehető bele..annak, aki szereti)
Lényeges dolog (szerintem), hogy a salátába kerülő
paradicsomnak a burkolata le legyen szedve,
mégpedig azért, mert ha áll egy kis időt a lében,
akkor igencsak meg fog puhulni és én például
így már nem tudom megenni (mások se nagyon
szeretik, csak esetleg nem szólnak).
Az uborkát vagy hámozom, vagy nem, ha nem,
akkor nagyon alaposan meg szoktam súrolni,
majd szeletelem, besózom és állni hagyom, közben
egyszer-kétszer átforgatom.
Kinyomkodni nem szoktam a sóból, inkább
kevesebbet használok és tovább hagyom állni.
A lilahagymát és a fokhagymát is burkolat-mentesítem,
az elsőt félfőbe vágom össze, vékonyan, a fokhagymát
karikázom.
A metélőhagymát leöblítem, leszárítom és apróra
vágom.
Ha az uborka már levet engedett, hozzáadok minden
további dolgot és tálalásig hűtőbe teszem.
Vizet soha nem öntök rá a végén, mert a sótól pont
annyi levet enged az uborka, amennyi majd szépen
ellepi az egészet.
ALMALEVES volt az előzmény.😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése