...amit hívok még gyors húslevesnek is
Hozzávalók (8 literes fazékhoz):
-0,5 kg csirkemellfilé (de készülhet bármiből, amit szeretünk)
-4 kis fej vöröshagyma
-2 csokor új sárgarépa
-1 csokor új petrezselyemgyökér, a zöldjével
-1 kisebb zellergumó
-1 db karalábé
-1 szép karfiol
-0,5 kg friss csiperke gomba
-1 kis dobozos zöldborsó konzerv (vagy fagyasztott, ha éppen nincs friss sem)
-só
-frissen darált feketebors
-ízvarázs, vagy ételízesítő
-csigatészta, a tálaláshoz
A leves annyira gyorsan van készen, hogy sokszor, ha
húslevesre vágyunk, de nem akarok, vagy nem tudok fél
napot a konyhában tölteni, akkor ezt a receptet veszem elő.
Nagyon szeretjük ezt is.
Szóval, a húst viszonylag kis kockára vágom össze,
vízben főni teszem, a habot leszedem róla, ugyanúgy,
mint a nagy testvérénél és jöhetnek is a zöldségek,
amiket szintén kicsire vágok, így garantált a viszonylag
gyors elkészülés, kivétel most a vöröshagyma,
amiket -mivel kis fejeket tettem bele- egyben hagytam.
Első körben mehet bele a sárgarépa, a zeller (ezt egyben
hagyom, mert nem esszük), a petrezselyemgyökér,
a karalábé, a gomba, a zöldborsó és ízesítek.
A gombának most nem szedtem le a burkolatát,
csak a tönköt vágtam le és alaposan megmostam.
Ja és nem is vágtam kicsire, a nagyokat csak ketté,
a kicsiket egyben hagytam, úgyis összemennek
főzés közben.
Ha minden majdnem puha, akkor kerül a levesbe a
rózsáira szedett karfiol, ennek kell a legkevesebb
főzési idő és az összevágott petrezselyemzöld.
Kóstolok a legvégén is, tálaláshoz pedig leginkább
csigatésztát szoktam főzni, azt mindenki szereti.
Gyors, gazdag és finom leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése