2015. október 4., vasárnap

Csirkepaprikás

Sütött még egy kicsit a nap...
az ilyet a végsőkig ki kell használni! :)
 
Hozzávalók:
-1 egész csirke (minden része :)
-1 nagyobb fej vöröshagyma
-1 púpos ek zsír
-1 db kápia paprika
-1 db paradicsom
-tengeri só
-darált bors
-csemege fűszerpaprika
Ha valaki TEJFÖLÖS PAPRIKÁS CSIRKÉT szeretne,
olyan is van a tarsolyban, most simán csak ez lett belőle.
Tehát, néhány zöldséget megfosztok a bukolatától
-ilyen a hagyma és a paradicsom. :)
A hagymát szálasra szeletelem, majd a zsíron
-megsózva- puhára dinsztelem.
Ha ez kész, megszórom csemege paprikával, szinte azonnal
fel is öntöm egy kevés vízzel és zsírjára visszasütöm.
Ismét egy kevés vizet öntök hozzá, a paradicsomot és a paprikát
kicsire vágom, hozzáöntöm a hagymás alaphoz és újból lesütöm. 
Belekerül a felaprított csirke, amit már befűszerezek és
fedő alatt (kevés víz hozzáadásával) puhára főzök.
Ennél a receptnél nem kell hosszú lé a hús alá, elég a saját
leve, majd a zsírban való pörkölés a lényegesebb.
Néha keverjük át, de ne törjük a csirkét össze!
Hozzá (természetesen :) NOKEDLI készült és persze
fejessaláta-szívek, ecetes lében.
Ja és a lényeg, a kinti tálalás/evés! :)


2 megjegyzés:

  1. Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    VálaszTörlés