2015. október 29., csütörtök

Gombapaprikás

Az apropó, hogy a Nagylány nemsokára hazaér
-a szünidőt Londonban töltötte-
...ezzel várom haza... :)))
Hozzávalók:
-4 üveg vegyes gomba
-2 nagy fej vöröshagyma
-2 nagy ek zsír
-só
-bors
-csemege paprika
-0,5 l tejföl
Természetesen most sem álltam neki gombát szedni, ehelyett
a már jól bevált német termék került ismét a kosárkámba! :)))
A hagymákat kicsire aprítom, a zsíron puhára párolom egy
kevés sóval, majd ha ez megvan, megszórom a paprikával
és szinte azonnal fel is öntöm egy kevéske vízzel, hogy az
meg ne égjen!
A gombát lecsepegtetem, ráöntöm a hagymás alapra, annyi
vízzel felöntöm, amennyi éppen ellepi, ízesítem és fedő alatt puhára főzöm
-ennek nem kell már annyi idő, mintha friss gombából készülne.

Ráöntöm a tejfölt és egy pár perc alatt összefőzöm.
Semmilyen sűrítő anyagot ehhez nem használok és viszonylag
hosszabb lével is készítem, csak mert szaftosabban szeretjük.

Hozzá -természetesen- NOKEDLI készült! :)

Gyertyafényes vacsorához megterítve
...és akkor várjuk a Babánkat! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése