2015. szeptember 27., vasárnap

Csokileves

Maga a leves elnevezés ebben az esetben lehet egy kis
fellengzőség is,
de maradjunk annyiban, hogy folyékonynak folyékony,
így most leves lett a kicsike. :)
Természetesen csészében is magunkkal vihetjük,
kanapé, takaró és egy jó könyv mellé... :) 
Hozzávalók (4 főre):
-4 dl 3,5%-os tej
-6 dl 30%-os tejszín (NEM főző!)
-20 dkg JÓ minőségű étcsokoládé (és NEM tortabevonó)
-pár darab csillagánizs
-6-8 ek cukor
-negyed kk vaníliapor
-csipet só
A csokoládét -nagyobb lábasban- vízgőz
fölé teszem, ha felolvadt, belekerülnek
az ízesítő anyagok, a tej, majd a tejszín is;
forrpontig, habverővel keverem.
Sűrűsödni, magától a tejszíntől fog.
Tejszínhabbal és megtört amaretti keksszel tálaltam
-akárcsak a VILÁGBÉKÉT. :)))
Édes, meleg békesség! :)))

2 megjegyzés:

  1. Zsuzsikám, ez merénylet! Fejenként 5 dkg csoki, 2,5 dl tejszín, 2 kanál cukor, 1 dl tej. A lelkiismeretünkkel hogyan számolunk el, ha igyekeznénk egészségesen étkezni, de nagy a kísértés?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Khm...természetesen engedünk a kísértésnek és majd holnaptól egészségesebben étkezünk! :)))

      Törlés