2016. november 20., vasárnap

Édesköményes zöldalmasaláta

 Magáról az ÉDESKÖMÉNY GUMÓRÓL már írtam,
-nagyon szeretem az ízét-,
most is egy recept következik...vagy csak ötlet, kinek, hogy
tetszik jobban. :)
Hozzávalók (3 főre):
-1 db édeskömény gumóhoz
-1 db zöld (színű :) alma
-fél fej jégsaláta
-extra szűz olívaolaj
-Himalája só
-frissen darált bors
-1 narancs- és
-1 citrom frissen kifacsart leve
Először az édesköménnyel és az almával kezdek
-az édeskömény gumó végét levágom, a külső
két burkolatot leszedem, majd félbevágom és
vékonyan felszeletelem (késsel teljesen jó)
-az almát is. Rájuk facsarom a
citrom levét, amivel alaposan átforgatom, így hagyom
állni addig, amíg a többi hozzávaló is összeáll.
A salátát vékony metéltre vágom, a narancsot kifacsarom,
ehhez keverem az olajat, a sót és a borsot
-a salátát érdemes csak akkor összeállítani,
amikor a mellé való már készen van. Nagyjából 5 percet
vesz igénybe az összeállítása csak és sokkal jobb,
ha a saláta nem ázik el, hanem roppanós marad.
Jelen esetben különféle grillsajtok
mellett került a tányérokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése