Oldalak

2018. október 14., vasárnap

Töltött paprika


...új recepttel, új köntösben
Hozzávalók:
-90 dkg darált sertéshúshoz
-10 dkg darált császárszalonna
-25 dkg rizs (U.B. ;)
-1-2 egész tojás (1 tojás, ha lágyabbra-, 2 tojás, ha keményebbre szeretnénk a tölteléket)
-1 zsemle (vízbe áztatva, majd kinyomkodva)
-1 nagyobb fej vöröshagyma
-kevés olaj
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 kk szárított majoranna
-1 tk szárított petrezselyem (ha van friss, természetesen az mehet bele)
-só
-darált bors
-kb. 15 db paprika (kápia, tv, amit szeretünk)

-kisebb zellergumó
-2-3 babérlevél
-só
-darált bors
-cukor 
-csemege paprika
-2 liter paradicsomlé (sima, most nem a sűrítmény)
-ue. víz
-1 ek étkezési keményítő, kevés vízben elkeverve

A húst összekeverem a rizzsel, tojással, sóval, borssal,
kinyomkodott zsemlével és fűszerekkel.
Olajon az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztom, 
rányomom a fokhagymát és hozzákeverem a húshoz.
A rizst soha nem főzöm elő-nem is nagyon értem,
hogy miért kellene, hiszen egy órát főzöm a paprikákat
lassú tűzön és ezalatt azért illik a rizsnek is megfőnie! 

A paprikák tetejét levágom, a csumát kiszedem,
a húst belenyomkodom-óvatosan, hogy szét ne
repedjen a paprika- 
és hogy legyen elég helye terjeszkedni, 
az ujjammal egy lyukat csinálok a közepükbe.
Felöntöm paradicsomlével és nagyjából ugyanennyi
vízzel a paprikákat,
-annyi lesz így a lé, hogy szépen ellepi majd papriékat.
Hozzáteszem a cukrot, sót, borsot, zellert, babért
-ízesíteni legközelebb a főzési idő vége felé fogok.
Lassú tűzön főzöm egy órát...nem szabad kavarni,
csak a fazekat forgassuk meg párszor.
Ha túl hígnak vélnénk a levet a végén, ételsűrítővel
lehet alakítani a lé sűrűségén. 
 Ennyi. 😉
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése