Oldalak

2020. június 27., szombat

Kovászos uborkás burgonyakrémleves

...pirított bacon- és
kenyérkockákkal
Hozzávalók:
-1 kg burkolatától megfosztott krumplihoz
-2 gerezd fokhagyma
-2 fej vörös-, vagy lilahagyma
-késhegynyi sáfrány (a színe miatt...is 😀)
-só
-frissen őrölt bors
-olívaolaj
-fél liter húsleves, vagy zöldség alaplé
-kb. 2,5 dl a kovászos uborka levéből
-kockázott bacon szalonna...a menyisége erősen függ attól, hogy ki, mennyire szereti 😉
-valamennyi víz még a leves-sűrűség beállításához

Kevés olajon megdinsztelem az apróra
összevágott lilahagymát, ha puha, rádobom
az áttört fokhagymát, ezzel is átforgatom egy
kicsit.
Közben a krumplit megfosztom a
burkolatától, ha a hagymák megpuhultak,
melléjük kerül a fazékba a kockára vágott
krumpli, só, bors, késhegynyi sáfrány, a
(jelen esetben lefagyasztott) húsleves,
a kockára vágott kovászos uborka, az uborka
levéből egy csészényi (2,5 dl) és közepes hőn
addig főzöm, amíg a krumpli teljesen átpuhul.
A botmixert a fazékba engedem, simára
mixelem és annyi vízzel engedem fel,
amennyi levest- és azt amilyen sűrűre
szeretném.
Amíg fő a leves, kevés olajon kisütöm a
kockázott bacon szalonnát és elkészítem
a FŰSZERES KENYÉRKOCKÁT,
valamint egy pár kovászos uborkát még apró
kockára vágok...ezt már csak a díszítés miatt is.😌
Ebbe a levesbe nem került sem tejföl, sem tejszín,
ez így tökéletes, a maga egyszerűségében.
Nagyon finom és nagyon nyári leves
...gyors, egyszerű, olcsó.
💖

2 megjegyzés: