...most kifejezetten a BROKKOLI KRÉMLEVESHEZ.
Hozzávalók:
-0,5 kg kenyér
-fokhagyma granulátum (25 dkg kenyérhez összesen kb. 2 kávéskanálnyi-bőven elég)
-só
-bors
A történet gyors lesz, mindent érdemes előkészíteni!
Egy teflon edényben olajat hevítek,
annyi kis kockára vágott kenyeret,
amennyi kényelmesen belefér, beleszórok,
sózom, borsozom, megszórom a fokhagyma-
granulátummal és sűrűn átlapátolva megsütöm.
(Nem szabad szénné égetni!)
Papírtörlővel bélelt tálba szedem,
hogy ne maradjon rajta sok zsiradék.
annyi kis kockára vágott kenyeret,
amennyi kényelmesen belefér, beleszórok,
sózom, borsozom, megszórom a fokhagyma-
granulátummal és sűrűn átlapátolva megsütöm.
(Nem szabad szénné égetni!)
Papírtörlővel bélelt tálba szedem,
hogy ne maradjon rajta sok zsiradék.
Hogy miért garanulált fokhagyma?
Vannak kedvenc bolti nasijaim, mégpedig az
Olasz fajta, fokhagymás pirított kenyérkarikák
-ez pont azt az ízt fogja visszaadni!
Nagggyon-nagggyon...! :)))
A mennyiség:
a fél kilónyi kenyérkocka kényelmesen
elegendő két főzet (6-6 főnek) leves mellé;
most elkészítem a felét, a maradékot
megszárítom és jó lesz a következő leveshez!
Nagggyon jó lesz! :)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése