Oldalak

2021. július 6., kedd

Tojásleves Olasz módra

...avagy az eredeti Stracciatella
Az etimológia szerint a stracciato szó rongyosat jelent,
ami pont illik is a tojáslevesre. 

Hozzávalók:
-2 liter kész húsleveshez (ez lehet csirke, marha)
-6 egész tojás
-6 ek frissen reszelt parmezán
-1 ek liszt
-jó pár tekerésnyi/reszelésnyi szerecsendió (ki, mennyire szereti :)
-1 citrom reszelt héja + a leve
-a tálaláshoz még több frissen reszelt parmezán
 
Váncsa Mester azt írta róla, hogy jobb, mint
a mi tojáslevesünk és hittem Neki.
A közel 700 oldalas könyveit sorra olvasom
oda és vissza és Post-it-olom is rendületlenül,
ami nagyon tetszik
-úgy néznek ki a könyvei, mint a sün.😁
 
Miután van itthon nagyon finom csirkehúsleves
(tegnap az ezer fokban ezt kellett főznöm😂),
beáldoztam belőle egy keveset...nem bántam meg!

Tehát, mivel ez a leves még gyorsabban van készen,
mint gondolnánk, minden legyen előkészítve.
A levest felforralom, a lisztet csomómentesre
keverem benne, belereszelem a citrom héját és a
parmezánt, tekerek (reszelek) bele jó sok friss
szerecsendiót, a citrom levéből természetesen ízlés
szerint adagolok, majd jöhetnek a kissé felvert
tojások is. Nagyjából 10 perc alatt lett készen,
mindennel együtt, pont ilyen szép meleg, nyomott
időre való recept.😀
Nagyon nyári, nagyon különleges
és nagyon friss ízű lett...szeretni fogjuk.
💖

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése