mondjuk
Hozzávalók:
-25 dkg bécsi-, vagy frankfurti virsli (nálam a Lengyel Berlinki márka az egyik nyerő :)
-2 kisebb fej lilahagyma
-1 kis üveg Ízmester bébiuborka (30 dkg-os, aminek a nettó tömege 15 dkg)
-1 tk mustár (ez is Lengyel :)
-2 ek almaecet
-2 ek olívaolaj
-frissen darált fekete bors
Ennél a receptnél nem nagyon fogom a szót
írást szaporítani, csak mert gyorsabban van kész,
mint ahogy megírom a megírnivalót.
Tehát, a virslit négyfelé-, majd a darabokat is
négyfelé vágom.
Az uborkát csak hosszában vágom ketté,
mivel ennek a hossza így megegyezik a
virsli darabkák hosszával.
A lilahagymát megfosztom a burkolatuktól és
félbe-, majd vékony szálasra vágom (félfőbe).
Elkészítem az öntetet, amihez összekeverem a
hozzávalókat, ezt ráöntöm a virslis keverékre,
összeforgatom az egészet és behűtve tálalom.
Só azért nem kell pluszban hozzá, mert mind
az uborka, mind a virsli sós.
Nagyon nyerő ez a saláta!
😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése