Ezennel a 2025-ös évünket itt is
megnyitom és mint azt már tudhatjátok,
nem maradhat el az apró szemű,
szerencsét hozó étel az év első napján.
Hozzávalók:
-egy szép darabka füstölt lazac
-1 üveg kaviár (nem Beluga, csak sima, földi halandóknak való😄)
-1 csokor friss kapor
-kész vajas kosárka
-citrom
továbbá
-majonéz
-Noszlopi fokhagymakrém (nekem leginkább ez jött be)
A lazacot megvehetjük így, egy
egész darabban, vagy vékony szeletekre
vágva, vákumcsomagolásban is.
A kaviárból általában pirosat és feketét
is veszek, a szebb látvány miatt, most
csak fekete került rá.
A kapor mindenképpen friss legyen,
mással nem szép és nem is finom.
A kosárka jelen esetben nem saját készítésű,
az egyik nagy -madaras- áruházban
általában lehet ilyet kapni és akkor
(főleg ünnepek előtt) betárazok belőle,
csak mert egészen sokáig eláll.
Az alap kence pedig simán csak egy kis
fokhagymakrém, majonézzel kikeverve.
És akkor a recept, vagy inkább leírás:
a kosárkákba egy-egy kávéskanálnyi
fokhagymás majonéz kerül, erre hajtogatom
a nagyon vékony szelet lazacot, rá a
kaviár, erre pedig a friss kapor.
Tálaláshoz egy külön tálkába citrom szeleteket
rakok, ezt már mindenki magának csepegteti rá.
Boldog új esztendőt kívánok
minden kedves Olvasómnak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése