Oldalak

2025. január 2., csütörtök

Bécsi burgonyasaláta

...újra
Hozzávalók:
-1 kg krumplihoz
-1 nagyobb fej lilahagyma
-2 dl zöldség alaplé (Knorr, kapszlis, szívesen :)
-1 dl a krumpli főzővizéből
-1 dl olaj
-2 ek jó fajta mustár (magos, vagy sima)
-2 tk étkezési keményítő
-2 ek almaecet
-só
-frissen darált feketebors
 
A krumplit vagy héjában főzöm meg és
kihűlés után fosztom meg a burkolatától,
vagy fordítva -ahogy most-, megpucolom,
kb. 0,5 cm-esre felkarikázom és sós vízben
megfőzöm.

Közben a héjától megfosztott lilahagymát
kis kockára összevágom, sózom és rákerül
az almaecet, amivel állni hagyom addig,
amíg megfő a krumpli és elkészítem a
dresszinget.
 
2 dl vízben 1 kapszli tartalmát oldódásig
főzöm, ebbe keverem az olajat, a mustárt,
majd a megfőtt krumpli levéből 1 dl-t
és ha hűlt egy picit, az étkezési keményítőt.
A krumpliról leöntöm a vizet (minél kevésbé
törjön), rétegezve tálba rakom az ecetes
hagymával, majd ráöntöm a dresszinget
-nem keverem, csak egy kicsit
összemozgatom.
Hozzá most is rántott hús készült
-rendkívül finom kiegészítő lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése