Oldalak

2025. január 1., szerda

Pirog, pirozsok, pierogi, barátfüle, empanada

...édes káposztával töltve
 
Ezek a töltött batyuk most BORSCSLEVES 
mellé készültek, régen készültem már rá,
meglett.
Hozzávalók:
-2 csomag kész pizzatészta (kifejezetten a gyorsaság miatt)
-fél fej édes káposzta
-2 ek zsír
-só
-frissen darált bors
-2 ek cukor
 
-1 egész tojás

Nem csinálok titkot belőle, hogy az év első
napján minél gyorsabban elkészülő ételeket
szeretek a családnak kínálni...a hozzá készülő
levest így is pont elég idő volt elkészíteni.

Tehát dolog nagyjából csak a káposztával van,
ezt lereszelem és serpenyőben, sóval, borssal,
cukorral, nagy hőn, gyakorta keverve pirulásig
sütöm, majd egy kicsit kiteszem a hidegre.
Ekkor elég a sütőt előmelegíteni, légkeverésnél
200 fokra, alsó-felső sütésnél 220 fokra.

A hűtőből kivett tésztát kitekerem és 10 cm-es
szaggatóval kiszaggatom (22 db lett a 2 csomagból).
A tészta korongokat a kezembe veszem, így töltöm
meg őket 1-1 teáskanálnyi töltelékkel, majd
kettéhajtom és egy villával lezárom a szélét.
Az egész tojást felverem és a batyukat lekenem.
Nagyjából 10-12 perc sütés kell, ha ezzel a
tésztával készül.
Nagyon finom lett.
😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése