2015. augusztus 10., hétfő

Római saláta svájci öntettel

 ...a szalonna kolozsvári, a készítője pedig magyar
-ennyi nemzet, egy helyen :) -,
de meleg van, nagyjából ennyi megy itthon,
ja és a HIDEG GYÜMÖLCSLEVES,
cinvedernyi mennyiségben! :)))
Hozzávalók 2 főre:
-1 fej római saláta (egyéb iránt bármilyen másfélével elkészíthető :)
-20 dkg jó fajta, húsos szalonna
-extra szűz olívaolaj
-2 ek ecet (sima 10 %-os, vagy valamilyen gyümölcsös)
-só
-darált bors
A kis kockára összevágott szalonnát egy nagyon kevés
olívaolajon kisütöm, majd sózom, borsozom, még forrón a
félbevágott salátára kanalazom, meglocsolom egy kis ecettel,
még egy pici olívaolajjal és burkolás következik...például vacsorára
-ilyen rekkenőben- tökéletesen kiváló tud lenni ennyi is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése