2017. szeptember 14., csütörtök

Fügés, körtés, gomolyasajtos saláta

Az üzletek már tele vannak fügével,
(miskolci viszonylatban inkább maradjak annyiban,
hogy itt-ott tudok fügét venni...ha elég ügyes vagyok :)
a körte szintén szedhető/beszerezhető még,
úgyhogy semmi akadálya nem lehet egy
ilyesfajta őszi (jellegű) saláta elkészítésének
-főleg, hogy elképesztően finom a végeredmény! :)
Hozzávalók (3 főre):
-1-1 doboz (vagy zacskó) saláta, jelen esetben rukola, madársaláta és bébi spenót
-3 nagy körte
-9 db füge  
-frissen darált bors
-3 tekerés só
-olívaolaj
-3 lime
-3 ek méz
-3 ek balzsamecet sűrítmény
-zöldfűszeres gomolyasajt...ebből viszont nehéz mennyiséget írni, ki, mennyire szereti (mi nagyon :)
Az olajat összekeverem a lime levével, a mézzel,
a sóval és a balzsamecet sűrítménnyel.
A körtét mosom, kimagozom, szeletelem, a fügét csak
mosom és 4-6 felé vágom, a gomolyát pedig csak szeletelem.
A salátákat (igazságosan :) elosztom 1-1 tányéron,
(ha vendégekhez készül, nagy üveg tálba teszek mindent)
elrendezem rajta a gyümölcsöket és a sajtot,
darálok rá egy kis fekete borsot,
majd -kizárólag tálalás előtt- megöntözöm a dresszinggel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése