2017. szeptember 10., vasárnap

Tejszínes rakott karfiol

Hozzávalók:
-1 fej karfiol (most ennyi)
-0,5 liter tejszín (nem főző, igazi, 30 %-os :)
-1 kis doboz tejföl
-2 db tojás
-só
-frissen darált bors
-életízesítő
-3-4 ek libazsír, de vajjal is kiváló
A megmosott karfiolt nagyobb rózsákra szétszedem,
ételízesítős vízben 15 perc alatt fél puhára főzöm,
(itt be is lehet kapcsolni a sütőt, 180 fokra, légkeveréssel)
majd a tejszínt tejföllel, sóval, borssal, olvasztott libazsírral,
tojással együtt simára keverem és a leszűrt, sütőedénybe
rendezett karfiolra öntöm, amit viszonylag vastagon
megszórok zsemlemorzsával-így szeretjük.
(Könnyű dolgom volt, ugyanis ugyanabban az edényben
főztem, sütöttem, majd hűtöttem...ingyen reklám. :)))
És még egyszer: előmelegített sütő, 180 fok, légkeverés, 30 perc.
Természetesen azonnal is lehet fogyasztani, de ha áll egy
pár percet, úgy még jobb lesz az állaga.
Akár így magában, de köretként is nagyon finom étel!
Az Apósom ezt a mai napig remoskában süti! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése