És hogy majdnem teljes legyen
a bakancslistám befőzésügyileg,
ezt sem hagyhattam ki a sorból!
Erre a befőttre nagyjából gyerek korom óta vágyok,
ugyanis akkoriban ettem ilyet utoljára.
Amit nem tudok, az az, hogy bolti volt -e
(mondjuk valamilyen Bolgár termék), vagy a
Nagymamám kreálmánya, akinél szintén nem volt
olyan, hogy ne lett volna valamilyen finomság,
különlegesség a polcon!?
Hozzávalók:a bakancslistám befőzésügyileg,
ezt sem hagyhattam ki a sorból!
Erre a befőttre nagyjából gyerek korom óta vágyok,
ugyanis akkoriban ettem ilyet utoljára.
Amit nem tudok, az az, hogy bolti volt -e
(mondjuk valamilyen Bolgár termék), vagy a
Nagymamám kreálmánya, akinél szintén nem volt
olyan, hogy ne lett volna valamilyen finomság,
különlegesség a polcon!?
-3,5 kg csemegeszőlőhöz (most ennyit vettem)
-1 csomag Dr Oetker Befőtt tartósító
-1,5 liter víz
-70 dkg cukor
-7 db 720 ml-es befőttesüveg
Ehhez a fajta befőtthöz válasszunk olyan nagy szemű
(csemege) szőlőt, aminek már nyersen is olyan illata
van, mint a mennyországnak és olyan édes, hogy az
valami csuda!😍
Szóval, a felöntőlevet elkészítem, majd teljesen kihűtöm.
Ezek után bőven elég nekikezdeni a szőlő leszemezésének,
óvatos mosásának és üvegbe való pakolásának.
Tehát a megtöltött üvegeket felöntöm a lével, leszorítót
és tetőt teszek mindegyikre, majd
befőzőautomatába teszem őket, 90 fokon 30 percre.
Ha a program lejárt, azonnal kiszedem az üvegeket,
amiket pulton kihűtök és okosítás után a
helyükre pakolok.
Igen nagy kíváncsiság van bennem és nagyon
várom már, hogy megbontsunk belőlük!
😌
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése