Oldalak

2018. szeptember 9., vasárnap

Ecetes szilva

Nagyon régen szerettem volna
ezt is a polcunkon tudni, az ínséges
téli időre...vagy vendégségre
...vagy karácsonyra...vagy...na! 😀 😉
Hozzávalók:
-2,5-3 kg szilvához

-1 csomag Dr Oetker Befőtt tartósító
-1,5 liter víz
-30 dkg cukor
-1,5 dl 15 %-os ecet
-negyed kk őrölt szegfűszeg
-negyed kk őrölt fahéj

-6 db 720 ml-es befőttesüveg

Ehhez a fajta befőtthöz a még nem teljesen
érett szilvák a legmegfelelőbbek.
Elkészítem a fűszeres felöntőlevet, majd
teljesen ki is hűtöm.

Ezután a szilvát (folyó víz alatt) alaposan
megmosom, felezem, a magot kiszedem és
minél gazdaságosabban üvegekbe pakolom
(nem kell nyomkodni, de szépen pakolom
egymásra, hogy minél több férjen egy-egy
üvegbe...ezért is körülbelüli a szilva mennyisége).
Ha mindennel megvagyok, az üvegeket
felöntöm a lével (a tetejétől kb. 1 cm-ig, ugyanis
a szilva fel fog venni valamennyi levet),
leszorító és tető kerül mindre, majd a befőző-
automatába kerülnek, 90 fokon 30 percre.
Ha az idő lejár, azonnal kiveszem, pulton
kihűtöm (csak mert annyira még sincs teflon
kezem, hogy azonnal a helyére pakoljam :)))
és a már szokásos okosítás után mennek a
helyükre. ;)
Ja és hogy mihez is terveztem
ezt a nagyon finom befőttet?
Hát sült húsok mellé! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése