Oldalak

2018. szeptember 23., vasárnap

Fűszerkeverékek házilag

Viszonylag sok fűszert használok
a főzéseimhez-van is itthon
mindenből bőséges mennyiség, nehogy
valami csuda folytán hirtelen kifogyjak
valamelyikből! 😂
Így történt, hogy miután megláttam az
NSzV-n ezeket a csodás fotókat,
leírással együtt, (és volt hangyányi időm)
össze is állítottam a saját kis
fűszerkeverékes üvegcséimet. 😍

Hozzávalók a Sült csirke fűszerkeverékhez:
-2 ek csemege paprika
-1 ek őrölt fekete bors
-1 ek őrölt kömény
-1 tk vágott rozmaring
-1 tk őrölt gyömbér
-1 tk fokhagyma granulátum

Hozzávalók a Provence-i fűszerkeverékhez:
-2 ek vágott rozmaring
-2 ek morzsolt majoranna
-2 ek szárított bazsalikom
-2 tk morzsolt kakukkfű
-2 tk ánizsmag
-1 tk őrölt babérlevél
Hozzávalók az Olaszos fűszerkeverékhez:
-2 ek morzsolt bazsalikom
-2 ek szárított majoranna
-1 ek morzsolt oregánó
-1 tk vágott rozmaring
-1 tk morzsolt kakukkfű
-1 tk fokhagyma granulátum

Hozzávalók a Sültkrumpli fűszerkeverékhez:
-1 ek szárított bazsalikom
-1 ek morzsolt oregánó
-1 ek kakukkfű
-1 ek morzsolt majoranna
-1 ek csemege paprika
-1 kk őrölt fekete bors

Hozzávalók a Magyaros fűszerkeverékhez:
-4 ek csemege paprika
-3 ek őrölt kömény
-2 ek morzsolt kakukkfű
-2 ek szárított petrezselyem
-1 tk őrölt fekete bors
-2 tk fokhagyma granulátum
A mennyiségek-függően, hogy kinek
mekkora az ellátni való család-
arányosan növelhetőek, vagy
csökkenthetőek...de ízlés szerint
természetesen alakíthatóak is! 😀
 
Só -mint látszik- egyik keverékhez
sem került, azt mindig csak főzésnél
adom az ételhez, ezzel itthon sem
szaporítom a keverékek mennyiségét!

A fűszerek mind szárítottak-kinek
házi, kinek bolti adatik meg. 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése