És ezennel meg is nyitom a 2019-es
(konyhai) esztendőnket.
Hagyománnyá kezd ugyanis válni
nálam, hogy valami új, valami
különleges recepttel kezdem, kezdjük
az új évet.
Ez a jelenlegi az egyik legnagyobb kedvencem
(bocsánat, kedvencünk, a Királylánnyal :)
egy bizonyos helyen (a Bükk szívében :),
úgyhogy adva volt, mi is kerüljön idén elsőként
a blogra.
Hozzávalók 2-3 főre:(konyhai) esztendőnket.
Hagyománnyá kezd ugyanis válni
nálam, hogy valami új, valami
különleges recepttel kezdem, kezdjük
az új évet.
Ez a jelenlegi az egyik legnagyobb kedvencem
(bocsánat, kedvencünk, a Királylánnyal :)
egy bizonyos helyen (a Bükk szívében :),
úgyhogy adva volt, mi is kerüljön idén elsőként
a blogra.
-1 kg feketekagylóhoz
-25 dkg Barilla Spagetti
-2,5 dkg vaj (rendes :)
-kevés olívaolaj
-6-8 nagyobb gerezd fokhagyma (de egyén és méret függő a dolog :)
-kevés csili paprika, a magok nélkül (ez opcionális)
-1 dl fehérbor (jó minőségű)
-só
-fehér bors
-1 csokor friss petrezselyem
-2 maréknyi koktélparadicsom
-friss citrom, nagy mennyiségben :)
Ha tészta nélkül, mondjuk pizzakenyérrel, bagettel,
vagy gyökérkenyérrel fogjuk tálalni, akkor leginkább
vagy gyökérkenyérrel fogjuk tálalni, akkor leginkább
1 főre elegendő az 1 kg kagyló...ha szeretjük
a kagylót...márpedig mi szeretjük! ;)
És akkor az elkészítése: a tésztát kifőzöm, olyan
sós vízben...de ezt már tudjátok. ;)
(Az eredeti receptem Vermicelli tésztát ír a kagylóhoz,
de ha ehhez a fajtához nem jutunk hozzá, akkor Spagettivel,
vagy Bucatinivel is elkészíthetjük...nem fog a kagyló
megsértődni...én sem!:)))
(Az eredeti receptem Vermicelli tésztát ír a kagylóhoz,
de ha ehhez a fajtához nem jutunk hozzá, akkor Spagettivel,
vagy Bucatinivel is elkészíthetjük...nem fog a kagyló
megsértődni...én sem!:)))
A kagylókat alaposan megtakarítom-a szakállakat
letépkedem, majd folyó víz alatt lesúrolom
a homokot és az esetlegesen még rátapadt holmikat. :)
Amelyik eközben kinyílik, azt kidobom
-itt nincs helye kegyelemnek! :)
Nagy lábasban (mert kell neki a hely) egy kis vaj
és olívaolaj kíséretében dinsztelni kezdem a
felszeletelt fokhagymát,
beledobom a kettévágott koktélparadicsomokat,
felöntöm borral,
felszeletelt fokhagymát,
Természetesen az új vasedényben készült. :) |
felöntöm borral,
sózom (csak kevéssel, mert a kagylóból sós lé
fog kikerülni), fehér bors kerül rá, esetleg egy kevés
csípős paprika is belekerülhet, apróra vágva,
majd beleteszem a kagylókat és fedő alatt,
Amelyik viszont itt még zárva van, az is kidobásra
van ítélve...kegyetlen hely tud lenni a konyha! :)))
A kifőtt tésztát óvatosan összeforgatom a kész
kagylóval, rányomom egy citrom levét, megszórom az
apróra vágott petrezselyem zölddel és forrón,
citromgerezdekkel tálalom.
kagylóval, rányomom egy citrom levét, megszórom az
apróra vágott petrezselyem zölddel és forrón,
citromgerezdekkel tálalom.
Még valami...2019-et írunk!
Boldog új esztendőt kívánok még
egyszer, minden Olvasómnak! :)
Boldog új esztendőt kívánok még
egyszer, minden Olvasómnak! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése