2019. január 26., szombat

Pikáns pulykamell darabok édes csiliszószban

Van Miskolcon egy hely, egy étterem
(ki hitte volna 😀), ahová (leginkább
nyáron) be szoktunk térni, egyrészt,
mert igen jó konyhája van, másrészt,
mert egy príma, kuckós, hétvégén
élőzenés kerthelyiség is tartozik hozzá
-ez a recept is onnan való.
És most mondanám, hogy mindig ezt
eszem, ha ott vagyunk...jó, mondom is,
ott erre vagyok rákattanva! 😀
Hozzávalók:
-kb. 80 dkg-1 kg pulykamell filéhez (jó hozzá a csirke is)
-4 kisebb cukkini
-2 nagyobb padlizsán
-8 közepes lilahagyma
-kb. 0,5 kg koktélparadicsom
-2 csomag mini mozzarella
-kb. fél kg (most füstölt) gomolya (ezt ne cseréljük le más fajta sajtra)
-legalább 1 liter édes csiliszósz (Lidl, Aldi...)
-só
-frissen darált bors
-olívaolaj
a tálaláshoz: héjában sült (új)krumpli

A mellfilét lemosom, szárazra törlöm, majd
falatnyi darabokra szeletelem és megszórom
sóval, valamint frissen darált borssal
-ezt kevés olívaolajon átsütöm.
A következő lépés a zöldségek elősütése
-a hagymát vastagabb cikkekre vágom, olívaolajon
dinsztelni kezdem, majd amikor már kezd áttetsző
lenni, hozzáadom a viszonylag nagyobb darabokra
szeletelt padlizsánt (héjastól) és a cukkinit is
(ezt is héjastól)...roppanós állagig sütöm/párolom
az egészet, közben fűszerezek.
A paradicsomot mosom és kettévágom,
a gomolya sajtot pedig nagyjából a hús méretére
darabolom.
Innentől már csak a hozzávalók tepsibe való
összerendezése következik -alulra a hús, rá a
zöldségek, a sajtok és a paradicsom-
majd az egészet nyakon öntöm az édes csili szósszal
(valami csoda egy készítmény) és nagyjából
180 fokon, légkeveréssel készre sütöm az egészet.
(Ez már nem sok idő.)
Mellé -szigorúan😀- héjában sült krumpli
kerüljön...több, mint jó a végeredmény!

Ui.: ha szeretnénk nagyot alakítani, készítsük minden Résztvevőnek külön-külön kisebb sütőtálba...úgy, ahogy többek között én is kapni szoktam! 😀

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése