Van Miskolcon egy hely, egy étterem
(ki hitte volna 😀), ahová (leginkább
nyáron) be szoktunk térni, egyrészt,
mert igen jó konyhája van, másrészt,
mert egy príma, kuckós, hétvégén
élőzenés kerthelyiség is tartozik hozzá
-ez a recept is onnan való.
És most mondanám, hogy mindig ezt
eszem, ha ott vagyunk...jó, mondom is,
ott erre vagyok rákattanva! 😀
Hozzávalók:(ki hitte volna 😀), ahová (leginkább
nyáron) be szoktunk térni, egyrészt,
mert igen jó konyhája van, másrészt,
mert egy príma, kuckós, hétvégén
élőzenés kerthelyiség is tartozik hozzá
-ez a recept is onnan való.
És most mondanám, hogy mindig ezt
eszem, ha ott vagyunk...jó, mondom is,
ott erre vagyok rákattanva! 😀
-kb. 80 dkg-1 kg pulykamell filéhez (jó hozzá a csirke is)
-4 kisebb cukkini
-2 nagyobb padlizsán
-8 közepes lilahagyma
-kb. 0,5 kg koktélparadicsom
-2 csomag mini mozzarella
-kb. fél kg (most füstölt) gomolya (ezt ne cseréljük le más fajta sajtra)
-legalább 1 liter édes csiliszósz (Lidl, Aldi...)
-só
-frissen darált bors
-olívaolaj
a tálaláshoz: héjában sült (új)krumpli
A mellfilét lemosom, szárazra törlöm, majd
falatnyi darabokra szeletelem és megszórom
sóval, valamint frissen darált borssal
-ezt kevés olívaolajon átsütöm.
falatnyi darabokra szeletelem és megszórom
sóval, valamint frissen darált borssal
-ezt kevés olívaolajon átsütöm.
A következő lépés a zöldségek elősütése
-a hagymát vastagabb cikkekre vágom, olívaolajon
dinsztelni kezdem, majd amikor már kezd áttetsző
lenni, hozzáadom a viszonylag nagyobb darabokra
szeletelt padlizsánt (héjastól) és a cukkinit is
(ezt is héjastól)...roppanós állagig sütöm/párolom
az egészet, közben fűszerezek.
-a hagymát vastagabb cikkekre vágom, olívaolajon
dinsztelni kezdem, majd amikor már kezd áttetsző
lenni, hozzáadom a viszonylag nagyobb darabokra
szeletelt padlizsánt (héjastól) és a cukkinit is
(ezt is héjastól)...roppanós állagig sütöm/párolom
az egészet, közben fűszerezek.
A paradicsomot mosom és kettévágom,
a gomolya sajtot pedig nagyjából a hús méretére
darabolom.
a gomolya sajtot pedig nagyjából a hús méretére
darabolom.
Innentől már csak a hozzávalók tepsibe való
összerendezése következik -alulra a hús, rá a
zöldségek, a sajtok és a paradicsom-
összerendezése következik -alulra a hús, rá a
zöldségek, a sajtok és a paradicsom-
majd az egészet nyakon öntöm az édes csili szósszal
(valami csoda egy készítmény) és nagyjából
180 fokon, légkeveréssel készre sütöm az egészet.
(Ez már nem sok idő.)
(valami csoda egy készítmény) és nagyjából
180 fokon, légkeveréssel készre sütöm az egészet.
(Ez már nem sok idő.)
Mellé -szigorúan😀- héjában sült krumpli
kerüljön...több, mint jó a végeredmény!
kerüljön...több, mint jó a végeredmény!
Ui.: ha szeretnénk nagyot alakítani, készítsük minden Résztvevőnek külön-külön kisebb sütőtálba...úgy, ahogy többek között én is kapni szoktam! 😀
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése