Jelen recept rögtön dupla adag
hozzávalóból készült és mindig
ez van, amikor fánkot sütök
...szerintem nem csak nálunk. :)
Hozzávalók:
-1 liter liszt (4 bögre :)
-4 egész tojás
-25-30 dkg natúr joghurt (Görög :)
-25-30 dkg tejföl (jó fajta :)
-2 csomag sütőpor
-6-8 ek cukor, vagy VANÍLIÁS CUKOR
Tehát a hozzávalókat összekészítem, kimérem,
majd egy nagyobb tálban NOKEDLI állagú
tésztát keverek belőlük, amiből vagy két evőkanál-,
vagy két teáskanál segítségével gombóckákat
adagolok a forró olajba.
Sülés közben szinte élnek a fánkok, csak mert
folyamatosan forognak az olajban. :)
Ha sima cukrot tettünk a tésztájába, akkor rögtön
a sütés után meg lehet forgatni
vagy forgassuk simán csak porcukorba,
mindenhogy igen jó lesz a végeredmény! :)
Okosság: minél kisebb méretűre szaggatjuk a tésztát, annál inkább elkerülhető, hogy a belseje nyers maradjon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése