A Crostini egy kicsi,
harapásnyi kenyérszelet,
ami általában ciabattából,
vagy bagettből készül.
A feltét általában olívaolaj, szardella vagy sajt.
Éttermekben előszeretettel adnak pl.
fokhagyma krémleves mellé egy pár
szeletke harapnivalót, amire sajt van olvasztva
-nem mondom, hogy borzalom...de az, na!
Éttermekben előszeretettel adnak pl.
fokhagyma krémleves mellé egy pár
szeletke harapnivalót, amire sajt van olvasztva
-nem mondom, hogy borzalom...de az, na!
😀
Könyvet olvastam. Egy szuszra.
A jó könyveket így szoktam.
"...szőlőtőkék mellett, olajfák kellemes árnyékában
vár már az asztalunk, rajta ínycsiklandozó
finomságokkal.
Az előétel többféle crostini, van itt sima olívaolajos,
aztán paradicsomos, meg szalámis, de a
legfinomabb a fokhagymás-babos.
És hát a borok is jólesnek, szakavatott kezek
sürögnek az asztalunk körül, egyik pohár bor
után jön a másik, sorban megyünk a könnyed
fehértől a nyári rozén át a testesebb vörösökig.
Közben jön egy nagy adag spagetti friss
bazsalikommal és paradicsommal..."
Nagyon röviden, Nekem ez az Olasz életérzés.
😍
És ha már idáig eljutottunk, elmondom azt is, hogy
mi a különbség a crostini és a BRUSCHETTA
között:
között:
amíg a bruschetta előételnek, vagy -elegendő
mennyiségben elkészítve- egy különálló
étkezésnek is elmegy, addig a crostini leginkább
vagy valamilyen krémleves kiegészítője, vagy
nyáresti borozgatások kísérője lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése