2013. szeptember 8., vasárnap

Bruschetta

Hozzávalók 8-10 szelet paillasse-hez (vagy ciabattához):
-0,5 kg paradicsom
-1 gerezd fokhagyma
-1 ek olívaolaj + a végén a tálaláshoz
-1 ek balzsamecet
-1 kk csilipelyhes só (tengeri sóból)
-darált bors
-1-1 kk bazsalikom és oregánó
A paradicsomot apró kockára-, a fokhagymát
még alaposabban összevágom (ennél inkább ne fokhagymanyomóval 
dolgozzunk, jobb, ha lehet látni is a paradicsom között).
A paradicsomot sózom, borsozom és az összes többi 
hozzávalót hozzákeverem-így legalább 10 percig hagyom állni, 
hogy az ízek minél alaposabban összeérjenek.
Friss pirítós:
2 rúd friss paillasse-t srégen felvágok, előmelegített sütőbe teszem, 180 fokon, 5 percre.
Ha nagyon szeretjük, megdörzsölhetjük mindegyiket fokhagymával 
(szerintem elég, ami a paradicsomon van),
elosztva rákanalazom a paradicsomos keveréket
-én a levét is el szoktam osztani a pirítósokon-,
majd meglocsolom olívaolajjal a szeleteket.
Frissen készítsük és tálaljuk!
(És nyugodtan arassuk le a babérokat, hogy ilyen olcsó alapanyagból, 
mint a paradicsom, egyszerű, gyors és nagyon finom történetet lehet tálalni! :)
Nem kell mindig kaviár!     :D :D :D


4 megjegyzés:

  1. Olyan guszta a képeken, és olyan régóta tervben van már nálam is, most már tényleg elkészítem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várom a bejegyzésed és a képeidet róla! :)))

      Törlés
  2. Hát azért a kaviár nem árt ha van mindig! Jó ötlet a chili, még sosem próbáltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk leginkább csak ha hidegtálak készülnek, de nagyon szeretjük azt is! :)
      A csilipelyhes sót pedig a Királylány is tekeri mindenre. :D

      Törlés