-0,5 kg paradicsom
-1 gerezd fokhagyma
-1 ek olívaolaj + a végén a tálaláshoz
-1 ek balzsamecet
-1 kk csilipelyhes só (tengeri sóból)
-darált bors
-1-1 kk bazsalikom és oregánó
A paradicsomot apró kockára-, a fokhagymát
még alaposabban összevágom...ennél inkább ne
fokhagymanyomóval dolgozzunk, jobb, ha lehet
látni is a paradicsom között.
fokhagymanyomóval dolgozzunk, jobb, ha lehet
látni is a paradicsom között.
A paradicsomot sózom, borsozom és az
összes többi hozzávalót hozzákeverem-így legalább
10 percig hagyom állni,
összes többi hozzávalót hozzákeverem-így legalább
10 percig hagyom állni,
hogy az ízek minél alaposabban összeérjenek.
Friss pirítós:
2 rúd friss paillasse-t ferdén felvágok, előmelegített sütőbe teszem,
180 fokon, 5 percre.
180 fokon, 5 percre.
Ha nagyon szeretjük, megdörzsölhetjük mindegyiket
fokhagymával
fokhagymával
(szerintem elég, ami a paradicsomon van),
elosztva rákanalazom a paradicsomos keveréket
elosztva rákanalazom a paradicsomos keveréket
-én a levét is el szoktam osztani a pirítósokon-,
majd meglocsolom olívaolajjal a szeleteket.
majd meglocsolom olívaolajjal a szeleteket.
Frissen készítsük és tálaljuk!
És nyugodtan arassuk le a babérokat, hogy
ilyen olcsó alapanyagból, mint a paradicsom, egyszerű,
gyors és nagyon finom történetet lehet tálalni!
ilyen olcsó alapanyagból, mint a paradicsom, egyszerű,
gyors és nagyon finom történetet lehet tálalni!
😌
Olyan guszta a képeken, és olyan régóta tervben van már nálam is, most már tényleg elkészítem! :)
VálaszTörlésVárom a bejegyzésed és a képeidet róla! :)))
TörlésHát azért a kaviár nem árt ha van mindig! Jó ötlet a chili, még sosem próbáltam.
VálaszTörlésNálunk leginkább csak ha hidegtálak készülnek, de nagyon szeretjük azt is! :)
TörlésA csilipelyhes sót pedig a Királylány is tekeri mindenre. :D