Hagyományos, gyors és nagyon
finom vacsora lehet, ajánlom kezdő
Hozzávalók:
-1 kg csirkemájhoz
-3 nagy fej vöröshagyma
-3 nagyobb kápiapaprika (lehet zöldpaprika is)
-6 közepes paradicsom
-só
-frissen darált bors
-ételízesítő
-2 ek csemege paprika
-1 ek majoranna
-olaj, vagy zsír
A májat alaposan megtisztítom, a szennyezett részeket
(ha van) levagdosom, megmosom, alaposan leszárítom
és vastagabb csíkokra, vagy simán csak kétfelé vágom.
A hagymát szálasra szeletelem, zsíron dinsztelni kezdem,
majd hozzáadom a vékonyra szeletelt paprikát, végül
a burkolatától megfosztott és darabolt paradicsomot
-így lesz meg a lecsós alap, amit közepes hőn puhára
Azért puhára, mert a májnak nagyon kevés idő,
kb. 10 perc főzés elég.
Az alaphoz adom a májat, darálok rá kevés borsot
+egy kis majorannát, paprikát és nagy lángnál,
állandó keverés mellett megpirítom.
Minden további fűszerezés -kiváltképp a sózás-
csak azután következik, hogy készen van az étel,
csak azután következik, hogy készen van az étel,
mert a sótól (és ugyanúgy az alacsony hőfokon
való főzéstől is) megkeményszik a máj; főleg igaz
ez a sertésmáj esetében.
A csirkemájat mindig rizzsel tálalom,
mi így szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése