°°°
Hozzávalók:
-60-70 dkg sertéshús...jelenleg (tarja, karaj, comb, lapocka)
-10 dkg füstölt szalonna
-10 dkg savanyú uborka
-2 közepes fej vöröshagyma
-2 ek sűrített paradicsom
-4 nagy gerezd fokhagyma
-só
-frissen darált fekete bors
-pici életízesítő
-víz
-a tálaláshoz tészta (fusilli / orsó, copfocska, csavart cső, stb.)
A sertéshúst leöblítem, szárazra törlöm és ujjnyi vékony
csíkokra felszeletelem.
A szalonnát szintén vékony csíkokra vágom és közepes
hőn elkezdem kisütni a zsírját.
Ha már kezd sült állaga lenni, hozzáadom a félfőre
vágott hagymát, a szeletelt fokhagymát, majd a húst is.
Igen, minden hozzávaló csíkokra van vágva, így szeretem.
Sózom, borsozom, rákerül a sűrített paradicsom is
és annyi víz, amennyi éppen ellepi.
Fedő alatt, közepes hőn puhára főzöm, ha elfőne
a vízből, azt pótolom, csak mert ezt az ételt is szaftosan
szeretjük.
Ha teljesen összefőtt minden (1 óra), a csemege uborkát
is hozzáadom, ezt is csíkokra vágva (ezzel elég már csak
5 percig főzni), egy kis víz kíséretében, mert közben szinte
teljesen zsírjára sült.
A köret hozzá nálunk mindig tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése