Oldalak

2025. június 18., szerda

Fokhagymás, fűszervajas, töltött kenyér

°°°
Ez a történet még tavaly indult útjára,
amikor is Kolléganénk igen okos javaslatára
ezt sütöttük meg az egyik bedolgozós,
szép szombati napon.
Hozzávalók:
-1 db kerek, 0,5 kg-os cipóhoz (jelenleg tigris vekni)
-10 dkg vaj (igazi, nem margarin)
-4 nagyobb gerezd fokhagyma
-10 dkg sajt (lehet több féléből, úgy sokkal finomabb, de lehet akár csak mozzarella is benne)
-szeletelt sonka (ez is igazi), vagy bacon szalonna, vagy házi szalonna (kinek melyik szimpatikusabb)
-1 csokor újhagyma, vagy 1 fej lilahagyma
-1 csokor petrezselyem
-só

Amennyiben sütőben készülne, azt előmelegíteném
180 fokra, Air Fryer esetében ez a lépés kimarad.
A kenyeret bevagdosom recés késsel, de arra
vigyázok, hogy az alját nehogy átvágjam.
A vajat felmelegítem, összekeverem az átnyomott
fokhagymával, az összevágott petrezselyemmel,
sózom és kiskanállal a vágásokba csepegtetem.
 
Ha tennénk bele sonkát, vagy felszeletelt bacont,
ekkor jöhet az is, én most házi szalonnát vágtam
bele, azt is hajszál vékonyra szeletelve, pont mint
a félfőbe vágott lilahagymát. 
A következő mozzarellával fog készülni.
Rászórtam a reszelt sajtot és mivel ezt Air Fryer-ben
sütöttem meg, simán csak 15 perc sütési
idővel számolok, 180 fokon...10 perc után nézzük meg,
hogy hogyan áll.
A szépséges és illatos tigris vekni.
 
A sütési idő függ a sütőtől, a kenyerünk méretétől,
Szépségem
de arra ügyeljünk, hogy meg ne égjen, hiszen itt
kész kenyér kerül újra a sütőbe. 
 
Meg kell állapítanom, hogy nem csak
ebédre kiváló ez a kenyér, hanem egy szép
nyári estén vacsorára is kiváló tudott lenni.
😊 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése