2012. szeptember 24., hétfő

Sült paradicsomszósz

...bazsalikommal és rozmaringgal.
A csodák csodája! 
A paradicsomszószok  Rolls-Royce-a!
Ezek után van úgy az ember lánya, 
hogy nem akar többet boltit enni!
Ez az a variáció, ami egyaránt jó tésztákhoz, 
vagy tésztára, kiváló alap a pizzához 
(a legjobb eredeti olasz tészta receptj
Két variációt rakok:
az egyikből kevesebbet-nem azért, mert nem jó, 
hanem mert a másikból 
A SOKKAL TÖBBET rakom!
Már egy pár helyre adtam a receptjéből 
is és a szószból is-nem volt rá panasz! :)))
Hozzávalók:
-2 kg paradicsomhoz
-3 fej hagyma
-4 gerezd fokhagyma
-2-3 tk só
-2-3 tk nádcukor (nem olcsó, de lényegesen finomabb tőle)- ha nincs, jó a méz is!
-frissen őrölt fekete bors-ízlés szerint
-kb 1-2 dl olívaolaj-ebből NE az extra szüzet vegyük, annak túl erős ehhez az íze
-egy jó marék friss fűszer-na itt jön a kétféle recept-variációm:
     -bazsalikom és rozmaring (megveszem cserépben mindkettőt, majd miután levagdostam, a konyhaablakban nőhetnek újra;
     -petrezselyem-, zeller- és babérlevél -ebből van kevesebb üveggel, de a natúr paradicsomlevet ezekhez is használom.
Nagyméretű gáztepsivel indítok 
és többször "töltöm" újra.
A paradicsomokat félbe vágom, tepsibe teszem, 
a fokhagymagerezdeket rászórom egészben,
a vöröshagymát szálasra vágva teszem rá,
só, bors, cukor,  zöldfűszerek és az egészet 
meglocsolom olívaolajjal.
Előmelegített sütőben (légkeveréssel) 
180 °C-on  kb egy-másfél órát sütöm.
Ezeket azért csinálom több részletben, 
mert egyszerre ennyi fér a tepsibe.
Viszont maximálisan megéri a pepecselés!
Átpasszírozom, ezt is mindenképpen nagyobb lyukún,
felfőzöm és üvegekbe töltöm.
Ebbe semmilyen tartósítószert nem teszek 
-eláll!- de töltés után fejre állítom őket 5 percre.
Száraz dunszt, kamra polc.
Slussz! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése