Itt van a második recept.
Ebben semmi extra nincs, hacsak nem maga
a paradicsom. :)
Ez a leggyorsabb, főleg így:
a paradicsomokat megvágom, vagy kettévágom
és egy óriás méretű fazékba teszem (amelyikbe az össznépi
családi rendezvényekkor a húslevest is főzöm
-most már mindenki tudja !? ;) :)
Felfőzöm-a saját levében-de kavarom is,
mert leéghet az aljára a paradicsom.
Ezt minimum 20-30 percig főzöm-akkor egy picit több lesz-,
de ha sűrűbbre szeretnénk, természetesen főzzük tovább,
így elfő a víz nagyja.
Ezután passzírozom- a kiskádnyi mennyiséget 15-20 perc alatt.
Van, aki nyersen ledarálja-higgyék el, jóval tovább tart
és aki most kezdi a befőzést, meg is utálhatja emiatt!
Ezt is újra forralom.
Ha az olajos megoldást választjuk a tetejére, nem is kell
feltétlenül tartósítószer, de ha mégis, nátrium benzoát mehet bele,
2-3 teáskanálnyi a forró lébe.
Ehhez a fajta eltevéshez a paradicsomon kívül
semmit nem teszek a fazékba.
Azért a drága jó Nagyanyáink sem cifrázták el a téli eltevéseket
(főleg, hogy nem is volt nagyon miből),
mégis meleg szívvel jut eszünkbe a tudásuk.
Üveg, száraz dunszt, kamra polc.
Ennyi. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése