2012. szeptember 27., csütörtök

Túrógombóc

Miután ahhoz lusta voltam, hogy körözöttet csináljak
a túróból (pedig hát az jóval hamarabb meglett volna), 
túrós tésztát nem akartam (ahhoz meg csak a sztrapacska az igazi), 
de régi krumplim sincs már, jött a következő ötlet: gombóc!
Van tejfölöm, van 69 féle lekvárom,
(6, vagy 9 féle ;)))
azzal ehetik, amivel csak akarják!
Hozzávalók:
-2 egész tojás (egészben, habosra felverve)
-1 kk sóval
-1-2 ek  porcukorral
-0,5 kg túró és
-15 dkg búzadara 
A hozzávalókat összeforgatom és legalább
2 órára a hűtőbe teszem; 
az aggabb Rokonok szerint este bekeverni,
reggel kifőzni! :)
Ugyanis, minél jobban megszívja magát a gríz, 
annál kevésbé esik szét főzés közben a gombóc!
Közben olajon zsemlemorzsát pirítok,
ezzel több dolgom nincs.
Ha valaki nem szereti a morzsát, az forrósítson fel tejfölt 
cukorral és azzal öntse le tálaláskor gombócékat.
Vizet forralok, majd ebbe is teszek pici sót és vizes kézzel 
kanálnyi mennyiségeket gombócgatok a vízbe.
Nézzük, nehogy letapadjanak és 5 percnél hamarabb 
ne vegyük ki őket a fövő vízből.
Biztos, ami fix!   :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése