2012. szeptember 24., hétfő

Paradicsomlé télre

Azok a csodás paradicsomok!
Nincs annyi mennyiség a paradicsomból,
amennyit el ne tudnék rakni és ami el ne fogyna!
Bármilyen formában...vagy majdnem bármilyenben. :)
Főleg, hogy a kis családom leginkább tésztakedvelő,
ahhoz pedig nagyon jó a paradicsom.
Jöjjön az első kincsem.
Hozzávalók:
-paradicsom  (most két gyerekkád mennyiség volt ehhez)
-paprika /tv, pritamin, kápia, bármilyen jó/- ízlés szerint
-petrezselyem zöld
-zellerlevél
-babérlevél 
-hagyma
-só
-cukor
-őrölt bors
A zöldeket csokorba kötöm, hogy ki tudjam emelni
egyben a végén, a paprikát nagyobb darabokra vágom.
A hozzávalókat közepes lángon,néhányszor kevergetve,
hogy le ne égjen összefőzöm kb. egy órát, amíg minden
hozzáadott zöldség kiadja az ízét és a veszített víztartalom
miatt sűrűbb is legyen.

Ezután átpasszírozom (ezt a fajta levet nagy lyukú
passzírozón, ezt így szeretjük jobban), újra felfőzöm,
üvegekbe töltöm, a tetejükre kb 1 ujjnyi olajat öntök (így el is van zárva
rendesen a levegőtől, ha a tető mégsem zárna jól)
és pokrócok közt kihűtöm. 

A tavalyi évben is nagyjából 30-40 db 0,7 literes üveggel lett,
de mire eljött a tavasz,semmi nem maradt belőle!
Ez persze így jó!
Nagyon jó! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése