2014. július 19., szombat

Kovászos uborka-leves

Szóval főzni enni muszáj (olykor :), még akkor is,
ha a kinti hőmérő majd' 40 fokot mutat!
És nagyjából ennyi is az az idő, amit a konyhában
(főzés címszó alatt) képes vagyok eltölteni,
amíg a leves elkészül. :)))
Hozzávalók:
-0,5 liter a kovászos uborka levéből
-0,5 liter zöldségleves (kell, hogy lágyabb íze legyen a levesnek)
-0,5 liter tejföl, vagy joghurt
 (bármelyiket is használjuk, jó minőségű legyen)
-1 ek szárított menta (nem volt itthon friss-mea culpa :)
-5 nagy méretű kovászos uborka-az alaplébe
-5 további darab, kis kockára-a tálaláshoz
-5 gerezd fokhagyma, az alapléből (ha friss kerül bele, elég 2 fej is)
+jó féle olívaolaj és pirítós kenyér
A leves elkészítése borzasztóan bonyolult:
a folyékony és szilárd hozzávalókat tálba öntöm,
a botmixert rájuk engedem, majd az egészet
egy nem túl sűrű szűrőn átszűröm;
a kis kockára vágott uborkával, olíva olajjal
és pirítóssal tálalom.
:)))))
Tálalás előtt feltétlenül tegyük egy éjszakára
(vagy egy nappalra :) hűtőbe, úgy az igazi!
Bea asszonynak innen üzenem, hogy a
fent szereplő tányért még egyszer
nagyon köszönöm,
a Séf Úrnak pedig, hogy fotózáshoz
fel is használtam! :)))))
Ui.: remélhetőleg jön majd a kovászos uborkám receptje is,
már ha a jelenleg agyhalott számítógépem meggyógyul
-ugyanis eltűnt róla mindenem! :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése