Oldalak

2014. július 27., vasárnap

Házi paradicsomszósz


Még a múltkori QUESADILLA-hoz készült, de lemaradt! :)
Hozzávalók:
-5-6 db érett paradicsomhoz
-olívaolaj
-2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
-1 nagy csokor friss bazsalikom
-tengeri só
-darált bors
-cukor
-Salsa de Chipotle szósz

Teflon serpenyőben felmelegítem az olívaolajat,
rádobom a felszeletelt fokhagymát és alacsony
hőmérsékleten kicsit átsütöm (meg ne égjen).
Ráöntöm a burkolatától megfosztott és
kisebb darabokra felaprított paradicsomot,
a leveleire szedett bazsalikomot,
sózom, borsozom (ha szükséges, egy pici
cukrot teszek hozzá), "csípősítem", majd
pár perc alatt összeforralom az egészet.
Lehet forrón is tálalni (ahogy most én is tettem :),
de hűtőszekrényben, jól zárható üvegben
is eláll egy ideig!


2 megjegyzés:

  1. Huh, nagyon guszta, igazán finom lehetett a quesadilla-val! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És virslivel, kolbásszal, tojással, sült krumplival...soroljam még? :D

      Törlés