2014. július 3., csütörtök

Sültpaprika-saláta

Hozzávalók:
-10 db kaliforniai (piros) paprika
-1-2 ek balzsamecet
-kakukkfű (lehetőleg friss; viszont, ha szárított van, áztassuk be az olívaolajba
  és a végén ezt kanalazzuk a tetejére)
-4 gerezd fokhagyma
-1 csokor bazsalikom (ez viszont mindenképpen friss legyen!)
-tengeri só
-darált bors 
-annyi ek balzsamecet sűrítmény a végén, ahány személynek kitálaljuk
-1-1 ek extra szűz olívaolaj (még mindig a spanyol-isteni finom! :);
  és ugyanúgy járunk el, mint a Glasszé esetében
A történet ugyanúgy kezdődik, mint a másik (egyik :)
a sütőt 200 fokra melegítem, majd tepsibe
téve a a paprikákat, 1 órát sütöm
(nézzünk rá közben és forgassuk át, ha szükséges)
-hűtöm, letisztítom és csíkokra tépkedem.
A fokhagymát -saláták esetében-  inkább
gyalulom, szép egyforma, vékony karikákra.
A bazsalikom leveleit lecsipkedem,
a kakukkfüvet lehúzom a száráról.
Nagyobb tálban rakom össze a salátát,
(azaz forgatok össze alaposan minden hozzávalót
és az sem baj, ha össze is érik egy kicsit)
majd (leginkább) adagolva tálalom.
Ezt ismét egy kis pirított ciabattával ettük,
de sült húsokhoz, vagy nyáron grillen sültek
mellé is fantasztikus!



2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a sült paprikát, úgy hogy biztosan ezt a salátát is nagyon tudnám szeretni. Guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Nagyon-nagyon finom; bár aki ismer, az tudja, hogy ami savanyú(ság), az minden jöhet! :)))

      Törlés