2015. január 17., szombat

Mézes-chilis csirkemell

Azt hiszem, hogy lassan sikerül visszaállni
az ünnepek előtti (viszonylag normális :) kerékvágásba,
már, ami az itthoni teendők elvégzését jelenti.
Az itthoni teendőkbe pedig a főzés is beletartozik,
ami egy gasztroblogger szemszögéből nézve,
ugye nem hátrány?! :)
A recept-ötlet a Komaasszonytól származik,
ezt ettük Náluk -többek között-
karácsony után, a Királylány pedig már akkor
leadta a rendelést rá, mely szerint itthon is feltétlenül
el kell készíteni, mert nagyon finom volt!
Remélem, hogy nagyjából minden benne lesz,
aminek benne kell lenni! :)
Hozzávalók:
-1,5 kg húshoz (amiből 60 dkg csirkemell filé és 90 dkg csirkecomb filé volt most)
-5 ek méz
-5 kk (de egyén és paprika függő!) bármilyen csípős, darált paprika (most Erős Pista bá' :)
-5 ek JÓ minőségű ketchup
-5 ek olaj
-5 kk életízesítő
-5 tk balzsamecet sűrítmény
-2 tk fokhagyma granulátum-bár ez nem szerepelt az eredeti leírásban
-só
-bors
A megmosott húst sózom, borsozom és
állni hagyom egy kis ideig.
Közben a többi hozzávalót összekeverem,
majd ebbe teszem a nagyobb csíkokra vágott
csirkehúst, amit alaposan összeforgatok.
Ha nem azonnal sütjük, kifejezetten jót is tesz neki
a hűtőben való pácolódás!
Sütni pedig előmelegített sütőben, légkeveréssel,
180 fokon, 30 percig kell
-jó szaftos lesz!
Köretnek sült krumpli (sütőben süthető),
vagy rizs a legjobban hozzáillő,
de kinek-kinek ízlése szerint legyen! :)
Nagyon finom!
És nem ettem hozzá savanyúságot! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése