2015. január 31., szombat

Hagymás, ecetes krumplisaláta

Kis koromban
(mert hát voltam egyszer kicsi is...
...és nem is nagyon nőttem meg :)))
nagyon sokszor készített ilyet az Anyukám.
Családi összejövetelekkor, amikor valamilyen
hideg sültet, rántott húst, töltött dagadót, vagy
tálalt, többek között ilyen, szinte mindig volt hozzá.
Hozzávalók:
-1 kg krumplihoz
-2-3 fej lilahagyma
-só
-bors
-1 l víz
-5 ek ecet 
-5 ek cukor
A krumplit -lehetőleg héjastól- főni teszem.
A lilahagymát (nem túl vékony) karikára
szeletelem és egy tésztaszűrőbe téve, a krumpli
főzővizében roppanós állagúra főzöm.
Az ecetes salátalevet elkészítem.
A megfőtt krumplit (lehetőleg még forrón) a
burkolatától megfosztom, szeletelem, a lilahagymával
együtt üvegtálba rétegezem és felöntöm a salátalével
-így hagyom kihűlni.
Hűtőbe soha nem teszem, az ugyanis nem annyira
használ a krumpli ízének; viszont, mivel hűlnie- és
összeérnie is kell, a spajzban fog egy pár órát
eltölteni, mígnem asztalra nem kerül. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése