A jól megérdemelt utolsó szabad hétvégéjét
töltjük, úgyhogy csak ezért... :)
Az Olasz nagyágyú után most itt az újabb
töltjük, úgyhogy csak ezért... :)
Az Olasz nagyágyú után most itt az újabb
desszertcsoda, az angolok csekélysége, a trifle.
Hasonlítják is gyakran az olaszok
egyik legjobb
desszertjéhez, a tiramisuhoz,
ami nem meglepő, hiszen hasonlóképpen egy
nagyon lágy és krémes finomságról beszélünk!
A Családom számára azzal sem árulok el nagy titkot,
hogy mifelénk (a kávé kivételével) majdnem ez a
kanalas torta! :)
A Családom számára azzal sem árulok el nagy titkot,
hogy mifelénk (a kávé kivételével) majdnem ez a
kanalas torta! :)
Hozzávalók:
-2 csomag pudinghoz (most tejszín ízű)
-1 l tej
-8 ek kristálycukor
-1 db banán
+a VANÍLIA AROMÁM maradéka :)
-2 db banán
-1 dl presszókávé
-6 tojás fehérje
-3 ek kristálycukor (lehet édesebbre is, elbírja)
-1 ek ecet
-10-15 dkg babapiskóta
-díszítésképpen cukorgyöngy
A hideg tejet a pudingporral
(és a maradék vanília magokkal együtt)
(és a maradék vanília magokkal együtt)
1 db banánt villával összetörök, ezt a megfőtt pudinghoz
keverem, miután a tűzről levettem
-az egész megy egy kicsit hűlni.
A tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá verem fel
és a legvégén az ecetet is hozzákeverem-szép fénye lesz
és nem lesz ecet ízű!
A másik 2 banánt felszeletelem és a kávéba áztatom
(a tiramisuval ellenben, ennél nem a piskótát
áztatom be, az majd megpuhul a pudingtól).
És jön az összeállítás:
alulra egy kanálnyi puding, erre egy sor piskóta,
rá a kávéba áztatott banán karikák, majd a tojáshab
(amit nem simítok el) és folytatom a rétegezést;
a tetejére (a hab fölé) hagytam egy kanálnyi pudingot,
erre pedig még díszítés is került. :)
A felvert tejszínnel ellentétben, a tojáshab a hőtől
(jelen esetben a meleg pudingtól) nem esik össze!
A másik 2 banánt felszeletelem és a kávéba áztatom
(a tiramisuval ellenben, ennél nem a piskótát
áztatom be, az majd megpuhul a pudingtól).
És jön az összeállítás:
alulra egy kanálnyi puding, erre egy sor piskóta,
rá a kávéba áztatott banán karikák, majd a tojáshab
(amit nem simítok el) és folytatom a rétegezést;
a tetejére (a hab fölé) hagytam egy kanálnyi pudingot,
erre pedig még díszítés is került. :)
A felvert tejszínnel ellentétben, a tojáshab a hőtől
(jelen esetben a meleg pudingtól) nem esik össze!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése