2015. január 3., szombat

Banános trifle

A jól megérdemelt utolsó szabad hétvégéjét
töltjük, úgyhogy csak ezért... :)
Az Olasz nagyágyú után, most itt az újabb
desszertcsoda, az angolok csekélysége, a trifle.
Hasonlítják is gyakran az olaszok
egyik legjobb desszertjéhez, a tiramisuhoz,
ami nem meglepő, hiszen hasonlóképpen egy
nagyon lágy és krémes finomságról beszélünk!
A Családom számára azzal sem árulok el nagy titkot, hogy
mifelénk (a kávé kivételével) majdnem ez a kanalas torta! :))) 
 
Hozzávalók:
-2 csomag pudinghoz (most tejszín ízű)
-1 l tej
-8 ek kristálycukor
-1 db banán
+VANÍLIA AROMÁM maradéka :) 

-2 db banán
-1 dl presszókávé

-6 tojás fehérje
-3 ek kristálycukor (lehet édesebbre is, elbírja)
-1 ek ecet 

-10-15 dkg babapiskóta 

-díszítésképpen cukorgyöngy
A hideg tejet a pudingporral
(és a maradék vanília magokkal együtt)
kikeverem, majd a cukrot hozzáöntve megfőzöm.
Miután kifogyott a rum...ezt is felhasználom! :)
1 db banánt villával összetörök, ezt a megfőtt pudinghoz
keverem, miután a tűzről levettem
-az egész megy egy kicsit hűlni.
A tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá verem fel
és a legvégén az ecetet is hozzákeverem-szép fénye lesz
és nem lesz ecet ízű!
A másik 2 banánt felszeletelem és a kávéba áztatom
(a tiramisuval ellenben, ennél nem a piskótát
áztatom be, az majd megpuhul a pudingtól).
   És jön az összeállítás:
alulra egy kanálnyi puding, erre egy sor piskóta,
a kávéba áztatott banán karikák, majd a tojáshab
(amit nem simítok el) és folytatom a rétegezést;
a tetejére (a hablé) hagytam egy kanálnyi pudingot,
erre pedig még díszítés is került. :)
  A felvert tejszínnel ellentétben, a tojáshab a hőtől
(jelen esetben a meleg pudingtól) nem esik össze!
Nagyon finom! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése