Leginkább főtt húsok (sertés, marha) mellé való;
akkor érdemes készíteni, amikor egyébként is
húsleves készül (az összes belevalóval :).
Hozzávalók:-25 dkg ecetes uborkához
-2,5 ek liszt
-10 dkg vaj (igazi :)
-5 dl húsleves
-2,5 dl savanyúuborka-lé
-1 kis pohár tejföl
-1 kk só
-bors
-2,5 ek cukor
A vajat melegedni teszem, ebbe kerül a liszt és
világos rántást készítek-meg ne égjen!
A rántást a levessel apránként felöntöm, ezt
folyamatosan csomómentesre keverem, beleöntöm
az uborka levét, a tejfölt, az ízesítőket és kis lángon
főzöm az egészet; az egészen kicsire összevágott
uborka ezek után kerül bele, amivel már csak felfőzöm.
Melegen kerüljön tálalásra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése