2015. november 8., vasárnap

Uborkasaláta

...fokhagymával, olívaolajjal és metélőhagymával.
...replay...
A "maradék" sült tarja mellé készült egy kis héjában sütött
krumpli, jó vastag szelet hagymakarikákkal és hogy a
savanyúság-kérdés se legyen kérdés, azt is újra készítettem. :)))
(Köszönet, a résztvevőknek! )
Hozzávalók:
-3 db kígyóuborkához
-3 gerezd fokhagyma
-1 marék metélőhagyma
  (sima ecetből elég 1 evőkanálnyi)
-1 ek cukor
-só
-olívaolaj
Az uborkát és a fokhagymát meghámozom, szeletelem, besózom
-én viszonylag kevesebb sót teszek rá, viszont inkább kicsit
tovább hagyom benne és gyakrabban forgatom át.
Belekerül a cukor és az ecet, amikkel alaposan, többször átkeverem,
végül az apróra metélt, friss metélőhagyma.
Az egészet leöntöm olajjal és tálalásig hűvös helyen tartom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése