Hozzávalók:
-1 kg krumplihoz
-1 kisebb fej lilahagyma
-10 dkg savanyú uborka
-4 dl az uborka levéből
-2 dl víz
-6 ek almaborecet
-1 ek (akár magos) mustár
-extra szűz olívaolaj
-10 dkg főtt, füstölt sonka, tarja (ami éppen akad :)
-retek (a pirossal még szebb, de ha nincs, bármilyen megfelel :)
-só
-darált bors
A krumplit alapos mosás után héjában megfőzöm.
Amíg ez fő, elkészítem a felöntőlevet:
a vizet az ecettel, az uborka levével, a
mustárral és egy kis darált borssal összemelegítem.
A hagymát félbevágom, szeletelem,
nagyon kicsit besózom és félreteszem, hagy álljon;
az uborkát és a retket szintén vékonyan szeletelem.
A megfőtt krumplit a burkolatától megfosztom,
karikára vágom, hozzáadom a hagymát, az uborkát, a
harapható méretűre összevágott sonkát, a retket, majd
a még meleg, fűszeres lével felöntöm és langyosra hűtöm
-én a krumplit nem szoktam hűtőbe tenni.
Tálaláskor locsolom meg az olívaolajjal.
Nagyon finom! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése