2015. november 14., szombat

Zöldfűszeres, hagymás törtkrumpli

Ha egy kicsit elrugaszkodunk a mindennapi,
jól bevált elkészítési módtól és egy kis
furfangot csempészünk a megszokott körethez,
szinte biztos, hogy adott lesz a siker! :)
A fűszerezést most a hozzá készülő főétel, a
BOSTON BBQ OLDALAS inspirálta. :)
Hozzávalók:
-krumpli
-só
-egész kömény (teatojásban, a krumpli főzővizébe)
-vöröshagyma
-fokhagyma gerezdek (csak pucolva)
-zöldfűszerek (most kakukkfű és rozmaring), a hagymás olajba
-1 csokor metélőhagyma, csak a legvégén hozzákeverve

A krumplit alapos tisztítás után héjában megfőzöm
és meghámozom-eltávolítom a burkolatot. :) 
Amíg fő a krumpli, megdinsztelem a nagyobb kockára
vágott vöröshagymát, az egészben hagyott gerezd
fokhagymákkal (kis lángon, meg ne égjen),
a vége felé belekerülnek a darabolt zöldfűszerek is.
Ha ezzel is megvagyok -és már párolgott egy keveset
a krumpliról is a víz-, hozzáöntöm a hagymás olajat,
amit krumplitörővel nagyjából megtörök
-jobban szeretem, ha vannak benne nagyobb darabok is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése