Oldalak

2016. május 21., szombat

Zöld spárga szalonnával és tükörtojással

.
Hozzávalók:
-tojás
-zöld spárga (a sárgát inkább leveshez használom)
-sonka, vagy bacon szalonna
-pici extra szűz olívaolaj (ha sonkával készül)
-életízesítő
-bors
+szarvasgombás olívaolaj, a mennyország :)
A spárgák végét letöröm, kb. az utolsó negyednél,
(ahol engedi, adja magát)
leöblítem,  majd kevés ételízesítős vízben roppanósra
párolom őket-ha a kést már simán bele tudom szúrni
a szárába, akkor jó-sütésig melegen tartom.
A szalonna egyik oldalát megsütöm, átfordítom, ekkor
pakolom rá a spárgákat, majd a tojások következnek
és így sütöm készre az egészet.
Tálalásnál kerül rá egy kis mennyország...mmmmm. :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése