2016. május 3., kedd

Rebarbara chutney

Természetesen a hétvégén (meg)ünnepelni
is elvitt Bennünket a ház Ura és miután már
megénekeltem párszor, hogy a Kiskamaszunk
kis korától nagyszerűen képes étlapról (is :) választani,
ismételten kopír-kísérlet következett itthon.
Ja, steaket evett, rebarbara chutney-val... ;) :)
Hozzávalók:
-0,5 kg rebarbara
-2 alma
-1 (bio) citrom
-5 ek cukor
-2,5 dl almalé
-jó pár reszelésnyi (20 :) szerecsendió
-1 kk őrölt szegfűszeg
-1 kk őrölt fahéj
-csipet só
+fél pohár almalé és 2 ek étk. keményítő, vagy eper puding, besűríteni
A rebarbarát első körben mosom, az alját és a tetejét
levágom + ami héj lekívánkozik, azt lehúzom.
 Az almát is mosom és bár ezt most hámoztam, héjastól
is hozzávághatjuk a rebarbarához, sőt!
A citromnak a sárga héját levágom, ez a
chutneyhoz kerül (hálóban), a fehér részt levágom (kidobom),
a citromot felkockázom és a hozzávalókkal
együtt főni teszem.
Attól függően, hogy darabosabbra, vagy éppen
sűrűbbre szeretnénk a szószt, 5-10 perc főzés elég neki,
gyorsan puhul.
És bár ez az adag most sült hús mellé készült,
tálalhatjuk/ehetjük sajtok, palacsinták mellé is.
 Csak ne cukrozzuk túl
-a rebarbara savanykásan a legfinomabb! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése